Om oss
absorb logotyope

En lokal klimatlösning

Absorb är ett svenskt klimatinitiativ som grundades 2019. Vårt mål är att göra det enkelt att agera för sitt klimatavtryck. Genom våra 100% transparenta återbeskogningsprojekt i Sverige och Nordeuropa minskar vi tillsammans koldioxidhalten i atmosfären.

Vår bakgrund

Unga som ville komma med en lösning.

Ludvig Ternberg, Carl Båge, Andreas Melander och Fredrik Ramel var fyra gymnasieungdomar som blev inspirerade till att grunda Absorb under 2019 efter de förödande skogsbränderna i Amazonas, Australien och Sverige. "Vi blir ständigt påminda om klimatfrågan, men det kan vara svårt att veta hur man ska agera. Bristen på handling är förståelig; klimatfrågan är laddad med ångest och negativitet och det pratas sällan om konkreta lösningar. Absorb vill erbjuda en effektiv och hoppingivande lösning där du kan minska ditt klimatavtryck!"

Efter att ha pratat med professor Tomas Lundmark från SLU och läst på om klimatfrågan fann vi skogen. Skogen är en av de mest kraftfulla verktygen vi har för att motverka klimatförändringarna. Träd absorberar koldioxid från atmosfären, bidrar med förnybar råvara, kostar väldigt lite och bygger upp sig själva. Vi tacklar detta med 100% transparens så att du lätt kan se var dina pengar gör skillnad.

Precis som att flera träd blir en skog leder många handlingar till en enorm skillnad. När fler personer och företag får förståelse för sitt klimatavtryck öppnas nya vägar att klimatkompensera och samtidigt minska sina utsläpp. Tillsammans kan vi göra skillnad på riktigt.

Med visionen om att alla kan göra skillnad startade Absorb som ett nationellt prisvinnande ungdomsföretag innan vi fortsatte efter studenten 2020. Idag har vi 1000+ personer och världsledande företag som är med i vår gemensamma resa mot ett bättre klimat. Ingen kan gör allt, men alla kan göra något. Tree(t) the earth med Absorb.

Läs mer
A sign about taking climate action

Klimatförändringarna väntar inte. Agera nu.

Klimatförändringarna är en så stor utmaning att vi alla måste bidra för att motverka det. Vi som människor måste ta ansvar för våra egna utsläpp som ett steg på vägen. Företagen producerar för att vi efterfrågar deras varor och tjänster, och politiker kan bara genomföra förändringar om de ser att det finns tillräckligt med folkligt stöd.

Take climate action locally with global reaction.

Balansera ditt klimatatryck idag.

Alla vi människor har en påverkan på klimatet genom hur vi lever; vad vi äter, hur vi bor, reser, shoppar med mera. Du kan ta ansvar för dessa utsläpp genom att klimatkompensera så att motsvarande mängd växthusgaser tas bort från atmosfären och på så vis når du en netto-noll effekt på klimatet. Hos Absorb kan du börja med att beräkna dina personliga utsläpp med vår klimatkalkylator.

play button

Teamet bakom Absorb

Andreas Melander

Medgrundare

andreas@absorb.nu
Fredrik Ramel

Medgrundare

fredrik@absorb.nu
Fredrik von Essen

Styrelseordförande

Prof. Tomas Lundmark

Professor Skogsekologi, SLU

Philip Polfjärd Larsson

VD

Vi söker fler klimanalytiker

Är du nästa tillskott till Absorb? Kom i kontakt med oss.

info@absorb.nu