Om oss

Vi hjälper företag med lokalt klimatarbete

Passion för en kraftfull och naturbaserad klimatlösning

Genom naturbaserade klimatlösningar med nordisk skog strävar vi efter att engagera ambitiösa företag i den oundvikliga hållbarhetsresan, som ska gynna både klimatet och lönsamheten. Vi är din partner från start till slut och erbjuder allt från klimatredovisningar till certifierad klimatkompensation, av verksamheten eller på produkt nivå – oavsett vilken bransch du är verksam inom.

Ledord
Lokalt
Spårbarhet
Helhetslösning
Lönsamhet
Förändring
Absorb är ett svenskt företag som grundades 2019. Vi är dedikerade till att engagera företag till att bidra till Parisavtalets artikel 5. Senast 2045 har även det Klimatpolitiska Ramverket bestämt att Sverige ska uppnå netto-noll utsläpp, för att sedan uppnå negativa utsläpp. För att nå världens satta klimatmål måste företag redovisa sin klimatpåverkan, och därefter agera för att reducera sina utsläpp, samt använda innovativ klimatkompensation för att ta ansvar för de utsläpp som inte går att minska på kort sikt.

I vårt arbete värderar vi att ta vara på våra lokala resurser. I samverkan med CCC består vår klimatkompensation endast av certifierade projekt med svensk och nordisk skog. Genom detta engagemang kan vi säkerställa 100% transparens till koordinatnivå av skogen, samt att vi bidrar till att skapa en stark kolsänka som också genererar förnybar råvara, för att stödja framtidens fossilfria samhälle.

Vi bryr oss om att bra klimatarbete inte ska hindra lönsamhet. Genom att fokusera på ett kvalitativt klimatarbete, som även ökar lönsamheten blir det lättare för företag att exponentiellt öka sin insats. På så sätt kan vi tillsammans nå klimatmålen i en snabbare takt med hållbar långsiktighet.
Pressen är stark
Klimatmål
GHG Protokollet
Konsumenter
Regulationer
Vi är här för att underlätta pressen för företag genom att tillsammans skapa nödvändig förändring. För att nå världens satta klimatmål måste företag redovisa sin klimatpåverkan, och därefter agera för att reducera sina utsläpp, samt använda innovativ klimatkompensation för att ta ansvar för de utsläpp som inte går att minska på kort sikt.
Boka möte
Satsa på svenskt klimatarbete som använder skogens superkrafter
Träffa Teamet
Har du några frågor?
Kontakta oss här
VD
Philip Polfjärd Larsson
Ordförande
Fredrik von Essen
Skogsexpert
Tomas Lundmark
Projektledare
Johan Hermelin
Co-founder
Andreas Melander
Är du vår nästa medarbetare?
Ansök här
“Företag ökar både kundnytta och lönsamhet genom ett ordentligt klimatarbete!”
Är ni redo att ta nästa steg i ert klimatarbete?